skip to Main Content
Zomerse Theerecepten

Zomerse theerecepten

Zomerse theerecepten voor elke gelegenheid
Is ijsthee uit de supermarkt echt een optie? Niet als
we het zelf kunnen maken! Waarom laat u zich niet inspireren door de
eerste zonnestralen om heerlijke zomerse recepten te maken met uw
favoriete thee? Op deze pagina vindt u basisrecepten
en tal van variatiesuggesties. Geniet van het warme seizoen
met ijskoude dranken.

PEACH ICED TEA/ ICE TEA

INGREDIENTEN
4-5 theelepels zwarte thee English Breakfast | 5-6 theelepels suiker naar smaak | 4 rijpe perziken | ijsblokjes / crushed ice | 1 biologische limoen | 2 takjes verse munt
BEREIDING
Brouw de groene theemelange met 1 liter water van 100°C en laat 3 minuten trekken. Vul een grote kan met ijsblokjes of gemalen ijs en giet de thee erin. Laat afkoelen
volledig afkoelen. Ontpit ondertussen de perziken, schil ze en snijd ze in plakjes. Leg enkele perzikschijfjes aan de kant om later als decoratie te gebruiken en kook
de andere met de suiker en ongeveer 100 ml water gedurende 10 minuten tot een vruchtenpuree. Druk door een zeef. Doe de perzikpuree en de gesneden limoenen
in een glas en giet er de koude thee bij. Versier met de resterende perzikschijfjes en de munt. Voeg indien nodig meer gemalen ijs toe.

SUMMER TREASURE / ICE TEA

INGREDIENTEN
8 theelepels vruchtentheemelange Summer Treasure| 1 sinaasappel | 1 mango | ca. 30 g verse gember | 2 takjes munt | ijsblokjes of gemalen ijs
BEREIDING
Brouw de vruchtentheemelange en de geraspte gember met 1 liter kokend water en laat dit minstens 20 minuten trekken. Voeg de thee toe aan een kan gevuld met ijs en laat het geheel afkoelen.
volledig afkoelen. Voeg het sap van een sinaasappel en de stukjes mango toe en serveer de frisse, fruitige ijsthee gegarneerd met muntblaadjes.

SENCHA PASSION FRUIT / ICE TEA

INGREDIËNTEN
6-7 theelepels Sencha Passion Fruit | 2-3 passievruchten | 2 kaneelstaafjes | kardemompoeder | verse munt | 200 ml passievruchtennectar | ijsblokjes
BEREIDING
Zet de groene theemelange “sencha passion fruit” op met 1 liter water van 75-80 °C en laat ongeveer 3 minuten trekken. Giet de thee in een met ijs gevulde kan en laat het geheel
volledig afkoelen. Schraap het vruchtvlees van de passievruchten eruit en voeg het toe aan de thee. Voeg de passievruchtennectar, de kaneelstaafjes en het kardemompoeder toe en roer. Garneer
met verse munt.

EARL GREY BLUE FLOWER/ ICE TEA

INGREDIENTEN
4-5 theelepels zwarte thee Earl Grey Blue Flower | 50 ml suikersiroop | 50 ml citroensap | ijsblokjes
BEREIDING
Brouw 1 liter van de zwarte thee met kokend water en laat het 3-5 minuten trekken. Doe ijsblokjes in een grote kan en giet de gezette thee erin. Voeg 50 ml suikersiroop en het
sap van een uitgeperste citroen toe aan de thee. Voeg meer citroensap toe om de drank intenser en zuurder te maken. Wacht tot de thee volledig is afgekoeld. Serveer met ijsblokjes en
schijfjes citroen en geniet!

ORANGE GRAPEFRUIT/ ICE TEA

INGREDIENTEN
10 theelepels kruidentheemelange Oranje Grapefruit | 500 ml Tonic Water | 1 Grapefruit | tijm | gemalen ijs of ijsblokjes
BEREIDING
Brouw 1 liter van de kruidentheemelange met kokend water en laat minstens 15 minuten trekken. Wacht tot het volledig is afgekoeld. Snijd de grapefruit in plakjes en voeg ze
ze samen met het tonicwater toe aan de thee. Serveer de drank op ijs en versier met wat tijm. Dit pittige drankje is een sprankelende verfrissing.

MOJITO/ ICE TEA

INGREDIENTEN
5-6 theelepels Pearl green mint | 4 biologische limoenen | verse munt | rietsuiker | gemalen ijs en ijsblokjes
BEREIDING
Zet de groene thee op met 1 liter water van ongeveer 80 °C en laat 3 minuten trekken. Doe ijsblokjes in een grote kan en giet de thee erin. Wacht tot de thee volledig is afgekoeld. Doe 2 theelepels rietsuiker in een groot glas, voeg een in vieren gesneden limoen en 2 takjes munt toe en plet ze met een stamper. Voeg gemalen ijs toe aan het glas
en vul aan met de thee. Goed roeren en u kunt genieten van een perfecte, alcoholvrije Mojito.

APPLE YOGHURT LIME /ICE TEA

INGREDIENTEN
8 theelepels vruchtentheemelange Turkse Appelthee Yoghurt-Lime | 1 biologische limoen | 1 biologische appel (zuur) | basilicum | ijsblokjes of gemalen ijs
BEREIDING
Zet de vruchtentheemelange op met 1 liter kokend water en laat het minstens 40 minuten trekken. Giet de thee in een kan gevuld met ijs en laat het afkoelen. Voeg de gesneden limoen, de
gesneden appel en een handvol basilicumblaadjes toe aan de thee en laat deze ongeveer een uur trekken. Nu is de fruitige, kruidige ijsthee klaar om te serveren.

HOLY MELONEY/ ICE TEA

INGREDIENTEN
10 theelepels vruchtentheemelange Treasure melon| ½ meloen, in blokjes gesneden (gekoeld of bevroren) | 2-3 takjes munt | 1 biologische citroen of limoen | 500 ml mineraalwater | ijsblokjes of gemalen ijs
BEREIDING
Zet de vruchtentheemelange op met 1 liter kokend water en laat het minstens 15 minuten trekken. Giet de thee in een met ijs gevulde kan en laat het geheel afkoelen. Meng de
meloenblokjes, muntblaadjes en de gesneden citroenen of limoenen, voeg alles toe aan de afgekoelde thee en vul aan met bruisend. Een heerlijke, zomerse, verfrissende smaak! Onze
hoogtepunt voor een koude punch: Serveer de ijsthee in een uitgeholde watermeloen.

 

Languages »
Back To Top
Begin met chatten!
1
Hulp nodig?
Welkom bij Tea Treasure
Hallo
Kunnen we je helpen?